Eredmény korrigálás, track kezelés

GPS probléma miatt kimaradt néhány ellenőrzőpont, vagy a cél. Mit lehet tenni?

MaprunF, MapRun6 verzió esetén megnyitjuk újra az eredményt a telefonon.

A jobb oldali úszó menüből válasszuk az „Eredmény korrigálás (HITMO)” opciót.
HITMO – „Hey, I think the GPS Missed One” — Tulajdonképp jelezzük, hogy a GPS vétel miatt kimaradtak pontok, de fogtuk ezeket is.

Ehhez a toleranciát emeljük fel, a kihagyott kontrol pontok amiket piros színben látunk,  érintettnek jelölhetők. A bejelölt pontok zöldre váltanak, és ha minden pont jó, az eredmény is OK-ra vált.

Mentsük el a felülvizsgált eredményt.

A szerver oldalon is van egy hasonló eszköz, ami admin belépéssel működik. Ezzel az állandó pályákra feltöltött eredmények korrigálhatók.

 

A menüben további hasznos funkciók:

A kézi feltöltésre akkor lehet szükség, ha a célban nem volt internet elérésünk, és nem sikerült az automatikus feltöltés, vagy Checksite-os teljesítéskor az eredményt  szerverre is szeretnénk feltenni.

 

A „Track küldése” opcióval levélben továbbíthatjuk a telefonról a mentett útvonalat. Ez lehet olyan teljesítés is, ami nem zárult a célban. A telefonon szükséges egy levelező kliens, ezt fogja használni az opció, vagyis a levelet nem a MapRun alkalmazás küldi ki, csak indítja.

 

A Strava feltöltés lehetőséget ad a mentett útvonal megosztására a Strava rendszerben. Akkor érdemes használni, ha a csoport tagjai a Strava-ban is regisztráltak, és nem állandó pályás teljesítéseket hasonlítunk össze.