Visegrádi edzések

 

Elsősorban az volt a célom, hogy kicsit elvonatkoztassak a „sima” pályáktól. Visszagondolva még a korai tájfutó éveimre, amikor az edzőtáborokban, valami miatt megbolondított térkép volt, mindig élveztem ezeket.

Itt is a különböző térképjel csoportok eltávolítása és a maradék felhasználása a tájékozódásra volt a célom. A pályák nevei ezt mutatják. Mivel főleg demonstrációs célokra csináltam a pályákat, hátha másnak is megtetszik és rájön, hogy a tanításban/gyakorlásban lehet nagyot előre lépni a Maprunnal, így az egyes pályák néha egész kicsik, rövidek/könnyűek, főleg kisebbeknek. Emiatt is vonalasak a pályák. Már előre gondolva az saját gyerekeimre, hogy ha odakerülnek, akkor nekik is hátha több ilyen gyakorlópálya lesz majd.

Demeter Zsolt

 

PS

Magunk is kipróbáltuk felnőtt fejjel, sokéves tájfutó múlttal. Nagyon izgalmas volt a térképen megmaradt információk alapján átgondolni az átmeneteket.

Ne csak a domborzatos fázisnyomatokra gondoljunk, Zsolt kombinálta a domborzatot és vonalrajzot növényzet nélkül, domborzat nélküli pályákat is készített, illetve kitakart vagy úthiányos variációkat is készített.

A pályák nevében az A,B,C, E betűjelek a nehézségre utalnak, vannak nehezebb feladatok is, és pontbegyűjtők.

Hungary/ Visegradi edzesek mappa

Játék – a legjobb tanulás  : )

FG