Kihívás – nem vonalas a pálya…

Az ellenőrző pontokat kötetlen sorrendben érintjük.

A cél lehet az, hogy

  • meghatározott számú pontot érintsünk a lehető legrövidebb idő alatt
  • vagy adott versenyidőn belül a lehető legtöbbet érő ponthalmazt járjuk be.

Kihívás, hiszen folyamatos tervezést igényel!

 

Szabad pontfogásos feladatok

Adott egy ponthalmaz, amelynek egy részét, vagy az összeset be kell járjuk, de a haladási sorrend tetszőleges. Mindezt a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsük.

 

A COVID szabaduló pályát Erdélyi Tibor tervezte. Nehezítésül a térkép egyes részletei fedettek. 12 pontot kell a legrövidebb idő alatt bejárni. A belső kör 8 pontja mellé mindenképpen kell választani a külső gyűrőből is.

 

A bodoglári pálya Felföldi Károly munkája. 30 pont az előírt a lehető legrövidebb idő alatt. Jellegzetes alföldi terep, finom domborzattal. Az edzés idejére helyeztek ki szalagokat, és nyomtatott térképet is lehetett használni.

 

 

Pontbegyűjtők

 

Adott versenyidőn belül érjünk célba, a pontbegyűjtő szabályai alapján számított összpontszámunk legyen a lehető legjobb. 

 

Geosits Beatrix pályája legyen a példánk elsőnek.

A szabály:
minden ellenőrző pont egyenlő pontszámot ér: 20 pontot.

A késésért minden megkezdett perc után 10 pontot vonunk le.

Egy lehetséges megoldást mutat a középső kép, s a jobb szélen az eredménylistában az összpontszámokat is látjuk a „Points” oszlopban, ahol a késésért levont pontokat is kiemeli a lista.

 

Egy egészen speciális forma a páros – páratlan pontbegyűjtő.    A szabály: először a páros kódú ellenőrző pontokat járjuk be, amennyit tudunk, majd a páratlanokat. Vagy fordítva, de nem lehet váltogatni a két blokk között, csak egyetlen átmenetben. Minden ellenőrző pont annyit ad az összpontszámba, amennyi a kódjának a tízesre kerekített értéke.

A késést erősen bünteti, 30 pont levonás jár minden megkezdett percért.

Olyan terepre alkalmas, aminek nincsen nagy kiterjedése, mégis két kört is tudunk tervezni. Az erősebb büntetés a késésért a versenyidő végén taktikázásra késztet,  bevállalhatunk még pontokat ?

 

Miháczi Zoltán érdi pontbegyűjtője hasonló szabályt alkalmaz, mint az első példa. Minden pont egyenlően 20 pontot ér, a késésért 10 pont levonás jár percenként.

Nehezítésül a lehetséges 100 pont érintésére csak 35 percünk van!

 

Ugyanígy szűk időkeretet  szabott Guttman Zoltán is, 20 perc alatt kell a lehető legtöbb pontot összegyűjteni a népligeti pályán. A szabály ugyanaz.

Lehetséges jobban befolyásolni, melyik pontot érdemes megfogni. A kód tízesre kerekített értékével inkább a távoli pontokat díjazzuk.

Ha egyforma nehézségűek, közeli kódokat alkalmazunk. A késést viszont erősen büntetjük, 30 pont levonás jár percenként.

 

Urbán Imre galyatetői pályája jó esélyt ad az összes pont begyűjtésre 50 percen belül, a késésre figyeljünk.

 

Mets Miklós tájbringás pontbegyűjtője 5 órás versenyidővel sok nehezebb pontot jutalmaz.

 

 

A pontbegyűjtők királynője, a Waikato, egy egészen speciális szabályra épül.

Vannak kiemelt ellenőrzőpontok, amelyek 100 pontot érnek, de csak akkor, ha nem a versenyidő első tíz percében érintjük, vagy nem az utolsó tíz percében.

A többi ellenőrzőpont annyit ér, mint a kódjának tízesre kerekített értéke.

A késést jelentősen büntetjük, 30 pont levonás jár percenként.

A 900-as kódú kiemelt pontok adják a megoldás vázát, a többi pontot az idő függvényében tudjuk hozzájuk illeszteni.

 

A bal oldali pálya a Boróka Kupán volt nyitva, mint egy speciális nyílt, technikás pálya. (Fazekas Gabriella tervezte)

10 perc az első szakasz, ebben nem lehet benne a 3 kiemelt pont. A belső borókás blokkba beléphetünk több másik pont felől, attól függően, meddig jutunk el az első szakaszban.

A belső blokkra 5 percünk van, mi az, ami beleférhet?

A maradék 10 percben pedig vissza kell jutnunk a célba, lehetőleg késés nélkül.

A pálya teljesítése alatt 3 életet kap minden induló, az „Itt vagy” gombra kattintva megnézheti, hol van a borókásban.  Ezért a végső pontszám számításánál levonást lehet beállítani , amit nem használtunk ennél a konkrét pályánál.

A középső pálya nehézségét a távolra helyezett két 900-as pont adja. 30 perc alatt kell eljutnunk egyikből a másikba, s közben más pontokat is érintve. A kockázat az, ha egy normál pont miatt megcsúszunk, a második 900-as pontra már nem kaphatunk 100 pontot!

Széles Gábor tervezte ezt a pályát.

 

A jobb szélen Molnár Zoltán edzésre szánt feladata, 3! darab 900-as kiemelt ponttal. Dinamikus tervezést, alkalmazkodást igénylő nehéz feladat, szintén 30 perces a belső szakasz, amikor ezeket a pontokat is érinteni kell.